17 Mayıs 2010 Pazartesi

R.I.P Ronnie Dio

Dio, 1942'de Portsmooth, New Hamshire'da doğdu, New York'ta büyüdü. Yankees'de oynamayı rock müzisyeni olmaya tercih edeceğini söyleyen vokalist, kariyerine Vegas Kings isimli yerel bir grupla başladı.1975'te Rainbow'a katılmasıyla kariyeri dikey bir ivmeyle çıkış yapmaya başladı. Ritchie Blackmore'un Deep Purple'dan ayrılmasıyla grubun neredeyse geri kalanını Rainbow'a kattı. Elf diye bilinen Electric Elves grubuyla da beraber çalışmalarda bulundu.

1979'ta Ozzy Osbourne gruptan ayrılıktan sonra Black Sabbath grubuna geçen Dio'nun, yaptığı ilk albüm "Heaven and Hell" bir milyon kopyadan fazla sattı. 1981'de "Mob Rules" albümünün çıkışından bir süre sonra Dio grubunu kurmak üzere Black Sabbath'a veda etti.90'larda kısa süreliğine de olsa Black Sabbath'a geri döndü, daha sonra da Heaven and Hell'i kurdu.

Dio, "Heaven and Hell" gibi belleklere kazınan şarkılarının çoğunda iyi ile kötünün arasındaki mücadeleyi anlatır. "Neon Knights" "Killing The Dragon" ve "Stargazer" şarkılarındaki gibi ortaçağ betimlemesi yaptığı eserleri de mevcut.

0 yorum: